Care metoda de a accesa un imprumut rapid este mai avantajoasa: telefonic sau online? Afla care sunt avantajele si dezavantajele in acest articol.

Imprumuturi rapide, online sau telefonic?

Traim intr-o epoca a vitezei, in care dispozitivele inteligente de genul smartphone-urilor si tabletelor, ne economisesc mult din pretiosul nostru timp. Cum era normal, in aceste conditii, si segmentul pietei nebancare a ales sa “migreze” in mediul online, acolo unde interactiunea este mai eficientizata. Insa, cu toate acestea, exista un numar destul de mare de persoane care prefera sa discute detaliile legate de orice imprumuturi rapide prin intermediul telefonului. Exista diferente atat de mari intre aceste modalitati de comunicare sau doar unii client au impresia ca le este mai usor sa foloseasca una dintre aceste metode?

Telefonul, modalitatea de a interactiona cu o persoana umana atunci cand soliciti un imprumut rapid

Faptul ca auzi o voce la capatul celalalt iti formeaza impresia ca nivelul de interactiune este unul normal, diferit de online, in care lucrezi cu o interfata computerizata, care iti indica ce ai de facut. Desigur, multi dintre cei care utilizeaza aceasta forma de comunicare au falsa impresie ca, discutand cu o persoana umana, care are sentimente si emotii, o poate influenta in sens pozitiv pentru a primi o suma mai mare sau sa beneficieze de conditii mai bune pentru imprumutul rapid pe care il solicita. Sau poate li se pare mai usor sa fie ghidati printre intrebarile legate de venituri si alte chestiuni legate de aceste credite, ceea ce este mai avantajos pentru acele persoane care nu stapanesc foarte bine metodele de lucru cu un dispozitiv de tipul unui computer sau telefon inteligent. Desigur, aceasta metoda isi are avantajele sale, care sunt aceleasi ca si in mediul online: nu mai trebuie sa te deplasezi la sediul unitatii care iti ofera imprumutul, economisesti timp, poti furniza datele necesare simplu si rapid, beneficiezi de ajutor atunci cand nu stapanesti anumite concepte si nu intelegi anumite conditii si termeni. O problema ar putea fi faptul ca solicitantul trebuie sa astepte in unele cazuri sa-I fie preluat apelul de catre unul dintre consilierii de credit, perioada de timp nefiind precizata, ceea ce in mediul online nu se va intampla niciodata.

Online, un imprumut rapid este cu adevarat rapid!

Eficienta in acest caz este una maxima: formularul se completeaza ultra-rapid, orice document poate fi scanat si uploadat imediat, banii pot fi virati intr-un cont bancar si utilizati prin intermediul serviciului bancar online, iar timpul de asteptare este redus la minimum. Desigur, nivelul de interactiune in acest caz este unul scazut, dat fiind faptul ca se lucreaza in mod direct cu o interfata computerizata, neexistand interactiune umana, dar avantajele in termeni de economisire de timp sunt uriase. Nu trebuie sa astepti pe linie pentru a fi preluat asa cum se intampla in cazul in care soliciti un imprumut rapid prin telefon. Un alt dezavantaj ar fi acela legat de faptul ca in cazul in care solicitantul are nevoie de ajutor in intelegerea anumitor termeni si conditii, nu exista cineva sa-l ghideze, insa, unele companii nebancare si-au deschis servicii de chat live, iar clientul poate solicita informatiile care il intereseaza prin intermediul acestui serviciu. Spre deosebire de solicitarea prin telefon, care este limitata la un program de lucru stabilit, in mediul online, aceste servicii sunt functionale non-stop, clientul putand transmite solicitarea sa in orice perioada a zilei, iar cererea sa va fi imediat procesata, urmand sa fie verificata de catre un reprezentant al companiei in urmatoarele ore al programului.

Indiferent care ar fi modalitatile prin care o persoana se decide sa abordeze solicitarea unui imprumut rapid, majoritatea companiilor nebancare le pun la dispozitie acestora ambele variante de accesare si contractare de imprumuturi rapide. In acest fel, solicitantul poate alege dintre oricare dintre aceste metode, pe aceea care ii este mai la indemana si pe care o stapaneste mai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *